Onderwijs groep 8

(The eight-team)

Samen kijken we naar de talenten van ieder kind en hopen we door het toepassen van de 7 gewoontes de kinderen te laten ontplooien tot evenwichtige pro-actieve jonge mensen die een goede start kunnen maken in het voortgezet onderwijs. De kinderen hebben een missiestatuut gemaakt met daarbij behorende regels en afspraken waar ze aan willen werken en denken.  

Onze missie is: ‘Wij willen in groep 8 dat iedereen met een respectvolle manier met elkaar omgaat, zodat iedereen met een fijn/goed gevoel naar de middelbare gaat’.  Ben je nieuwsgierig naar onze afspraken in de klas? Kom gerust een kijkje nemen.

 

In groep 8 worden de volgende vakken aangeboden: Taal, lezen, spelling, rekenen, studievaardigheden, begrijpend lezen, natuur, aardrijkskunde/topografie, geschiedenis, Engels, gym, handvaardigheid, tekenen en muziek. 

De kinderen leren in groep 8 hun werk in te plannen, huiswerk te maken, presentaties (over jezelf, een boekbespreking, een spreekbeurt en nieuwspresentaties) te houden en we doen mee aan de voorleeswedstrijd. In de klas hebben we een leerling die plaatst neemt in de leerlingenraad en een leerling die plaats neemt in de boekenraad. Ook is het van belang dat leerlingen leren om toetsen en eigen activiteiten te combineren. 

In groep 8 hebben we meerdere gastlessen van o.a. bureau Halt, de gehandicaptenadviesraad, Traxx Jongerenwerk en de Rova. 

Groep 8 is een jaar met veel bijzondere momenten! De basisschoolperiode wordt afgerond, kinderen krijgen een advies richting het voortgezet onderwijs, ook de Iep doorstroomtoets staat op de planning. 

De periode op de basisschool wordt extra mooi afgesloten door op kamp te gaan en een musical op te voeren. En in de laatste week van het schooljaar worden de leerlingen de school uitgeveegd richting het voortgezet onderwijs. 

Groep 8
Juf Esmee Fridrichs (ma-vrij) en juf Kira Overmars (ma t/m vrij alle ochtenden) 

No demo item exists for the selected template.