Onderwijs groep 5/6

 

Groep 5/6 is een combinatiegroep van 25 kinderen. 12 kinderen uit groep 5 en 13 kinderen uit groep 6. De eerste weken zijn we druk bezig met groepsvorming. We noemen dit ook wel de 'Gouden weken'. Aan de hand van spelletjes, werkvormen en samenwerken proberen we snel een hechte groep te vormen. Samen met de kinderen hebben we een groepsnaam bedacht. Dit jaar heten wij 'de Duckies'.

Dit jaar gaan de kinderen ook lessen of activiteiten samen doen met hun eigen leerjaar. Denk bijvoorbeeld aan schoolzwemmen, tekenen, muziek en buitenspelen tijdens de pauzes. Atelier doen we in een circuitvorm samen met groep 5 en met groep 6. 

De kinderen van groep 5 krijgen dit jaar een aantal nieuwe vakken. Aardrijkskunde, natuur en geschiedenis zullen nieuw zijn. Ook gaan de kinderen dit jaar schoolzwemmen. Dit is één keer in de twee weken. De kinderen gaan dit jaar ook een boekenbabbel houden en een spreekbeurt. 

Groep 6 gaat naast de boekenbabbel ook een werkstuk maken. Dit gaan ze stap voor stap maken. De kinderen leren dan werken met word, powerpoint en/of andere programma's. Aan de hand van hun werkstuk, houden de kinderen een spreekbeurt. 

Meester Marc staat van maandag t/m vrijdag voor de klas. Juf Kim is bij ons in de klas voor extra ondersteuning. Zo kunnen we de groep soms uit elkaar halen. 

No demo item exists for the selected template.